perjantai 21. heinäkuuta 2017

"Tuplatalli"


Nyt kun Bella ja ystäväni hevonen Jofi ovat vielä toistaiseksi eri talleilla, päiväohjelmaani toisinaan kuuluu kahdella tallilla käyminen. Joinain päivinä käymme yhdessä hoitamassa Jofin ja Bellan, ja joinain päivinä, jos toinen ei pääse ollenkaan tallille, toinen hoitaa molemmat hevoset. Tänään toinen Linda oli mökkeilemässä, ja kävin ensin Jofin luona, ja sen jälkeen hoitamassa oman tammuskani.

Jofin kanssa tehtiin kapsonissa maasta käsin taivutuksia, ja ensin Jofin suhtautuminen töiden tekemiseen oli tätä luokkaa:


Kyllä sieltä sitten ihan mukaviakin pätkiä saatiin aikaiseksi, kun hoitotäti malttoi laittaa kameran pois ja keskittyä itsekin olennaiseen.

Bella oli uuden laumansa kanssa laiduntamassa kun tulin, kovin oli rauhallisen oloista, vaikka Bella on ollut laumassa vasta pari päivää. Tähän asti minulla ei ole koskaan ollut vaikeuksia saada sitä kiinni laitumelta, mutta tänään neiti olikin sitä mieltä, että ihan ei huvittaisi. "Minulla on nyt lauma, laidun ja vapaus, en tarvitse sinua enää". No, sehän kertoo vain siitä, että Bella tuntuu viihtyvän, ja se on pääasia, vaikka minä jäisinkin prioriteettilistan kärjestä ainakin hetkellisesti. En tehnyt Bellan kanssa muuta, kun ruokin, harjailin ja hoidin vähän sen selkälihaksia ja selkärankaa. Bella palasi tyytyväisenä hirnuen takaisin pihattoon, ja kävi (ihan ilman kiljumisia) nuuskuttelemassa ruunien kanssa tervehdykseksi. Huomenna tallille saapuu hampaisiin erikoistunut eläinlääkäri raspaamaan halukkaiden hevosten hampaat, ja lisäsin Bellankin listalle. Toivottavasti suusta ei löydy mitään sen erikoisempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti