tiistai 18. heinäkuuta 2017

Taustaa: Ennen, kun Bellasta tuli minun hevoseni

Kun Bella siirtyi omistukseeni, sen mukana ei tullut juuri mitään papereita. Käytännössä katsoen se oli roduton tilastohevonen, jonka iän oli arvioitu vuonna 2010 olevan seitsemän vuotta. Ikäarvion lisäksi oli paperi sen Suomeen tulosta syksyllä 2009, lähtömaana Puola. Samoin tiedossani oli, että se oli vuoteen 2012 ollut ratsastuskoulussa toisella puolella Suomea.


Bellalla on selässään molemmilla puolilla polttomerkit, toisella puolella numero 21 ja toisella 28. Päätin selvittää, olisiko näiden avulla mahdollista saada selville sen alkuperä. Laitoin googleen hakusanat ”polish horse brands”, ja löysin keskustelupalstan, jossa joku muu oli kysellyt täsmälleen samaa: onko puolalaisen hevosen tietoja mahdollista löytää polttomerkkien avulla. Joku oli keskusteluun vastannut listaamalla kaikki puolalaiset siittolat, ja kertoi, että toinen numero kertoo siittolan, ja toinen on juokseva varsanumero. Listasta numeron 28 kohdalta löytyi Stadnina Koni Rzeczna. Löysin kyseisen tallin facebook-sivut, ja laitoin heille viestiä kuvien kera: ”Minulta Suomesta löytyy tällainen tamma, osaatteko kertoa tästä mitään?” Muutaman päivän kuluttua sain vastauksen: ”Hello, mare whit photo is Cybella. She was sold from Rzeczna 2009 . She was born in 26.03.2004 . Father is Barasz polish warmbood (wlkp), mother is Cyntia polish warmblood ( wlkp) mother father is Gordon I.” Yhtäkkiä hevosellani oli suku, syntymäpäivä ja -paikka, ja se nuoreni vuodella! Sittemmin olen saanut Puolasta sille kopion sen alkuperäisestä passista, ja puolalaisen netissä olevan hevoskannan kautta sen sukua pystyy selvittämään pitkälle. Sainpahan myös tietooni sen täysveriprosentit, jotka ovat peräti 53 %. 



Bellan entisestä elämästä siis tiedän vain sen, että se on syntynyt Stadnina Koni Rzecznassa, ja Suomeen tulonsa jälkeen se toimi tuntihevosena kahdessa eri ratsastuskoulussa yhteensä kuutisen vuotta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti