tiistai 25. heinäkuuta 2017

Pyöröaitaus- ja lastaustreenejä

Maanantain ja tiistain ohjelmaan kuului treenailua pyöröaitauksessa Bellan kanssa, ja lastausharjoituksia Jofin kanssa. Uuden tallin iso ("ja pehmeähiekkainen", lisää Bella) pyöröaitaus on saanut minut innostumaan treenailusta myös irtona, mutta siinä aiemmin paljon enemmän hommia tehnyt Linda tuli nyt ensimmäisillä kerroilla kokeilemaan, mitä Bella mahtaa ajatuksesta tuumata. Kävimme jo viime viikolla yhden kerran kääntymässä pyöröaitauksessa, ja silloin Bella oli aika riehakkaalla tuulella, ja aluksi vähän vastahakoinen noudattamaan ihmisen pyyntöjä. Silloin etenemispyynnöt saivat aikaan spurtteja, ja kääntymispyynnöt kärttyisiä pukkeja, ennen kuin Bella suostui yhteistyöhön. Tällä kertaa Bella oli huomattavasti levollisemmalla tuulella, ja treenit sujuivat todella hyvin. Valitettavasti kamera oli jäänyt vahingossa päälle yöksi, ja kuluttanut akun loppuun, joten otin vain muutaman kuvan kännykällä.



Sekä maanantaina että tiistaina harjoittelimme Jofin kanssa traileriin lastautumista, sillä viikon päästä Jofin olisi tarkoitus muuttaa samalle tallille Bellan kanssa. Jofi on kyllä matkustanut jonkun verran, ja aiemmin ilman sen suurempia ongelmia, mutta valitettavasti viime aikaiset kuljetuskerrat ovat suuntautuneet klinikalle (ruunaus ja puikkoluun murtuminen), ja Jofi on alkanut hieman jännittää koppiin menemistä. Syksyllä meillä meni pitkälle toista tuntia saada se Viikissä traileriin, ja nyt kesällä olemmekin muutamia kertoja pitäneet lastausharjoituksia. Pointtina on se, että traileriin meno ei aina tarkoita jonnekin ikävään paikkaan joutumista; joskus trailerissa voi vain syödä herkkuja, eikä matkusteta yhtään minnekään. Treenien tuloksena Jofi menee jo vapaana yhden hevosen traileriin, mutta tällä kertaa harjoittelimme kahden hevosen trailerilla, jossa tilaa on vähän ahtaammin. Aluksi ahdas kopinpuolikas aiheutti pientä jännittymistä, mutta kyllä sinne pellavapuuron perässä lopulta oli ahneen ponin kuitenkin kiivettävä.




Teimme useita toistoja, ja nyt Jofi osaa myös todella hienosti peruuttaa ulos kopista, mikä oli sille aiemmin vaikeaa, ja se saattoi jäädä koppiin jumittamaan. Emme vielä laittaneet takapuomia tai ovea kiinni, sillä jos Jofi olisi nyt saanut niistä paniikin, olisi lastaus ensi viikolla varmasti vaikeaa. Uudella tallilla on sitten tarkoitus jatkaa treenejä. 

Kun varsinaiset treenit olivat ohitse, sai Jofi olla vapaana kentällä, ja kova oli hinku kivuta vielä traileriin etsimään hiukopalaa.


Bellan lauantainen hammaslääkäri sujui hyvin, muutama hammaspiikki piti raspata pois, mutta muuten suu oli hyvässä kunnossa. Viime päivinä se on myös antanut laitumelta taas heti kiinni; ehkä se alkaa luottaa siihen, etten aio viedä sitä uudesta paratiisista kokonaan pois. Bella vaikuttaa muutenkin tyytyväiseltä, eikä tunnu ottaneen muutosta ja elämänmuutoksesta kovinkaan suurta stressiä. Ainakaan mitään sellaisia merkkejä ei ole toistaiseksi näkynyt päälle päin. Kun päästän sen takaisin pihattoon, se ravaa hirnuen laitumelle uusien poikaystäviensä luokse - on ihanaa nähdä, kuinka tärkeä laumasta on sille näin lyhyessä ajassa jo tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti